Upoutávka na 55. ročník mítinku Zlatá tretra Ostrava (1:47) | video: YouTube

Proběhne zde již 55. ročník mítinku Zlatá tretra Ostrava na zcela dostavěném Městském stadionu ve Vítkovicích (tzn. s dokončenou televizní věží, zázemím pro diváky a tiskovým střediskem).

Atletický svátek se uskuteční v pátek 20. května 2016.

Přijede i Usain Bolt?

"S potvrzením termínu jsme čekali na finální jednání na mistrovství světa, kdy rozhodujícím milníkem bylo potvrzení Usaina Bolta, že mu termín vyhovuje a svůj start předběžně slíbil. Stalo se tak po jeho strhujícím vítězství v běhu na 100 metrů, kdy mu již manažer našeho mítinku Alfons Juck pogratuloval jménem Zlaté tretry i města Ostrava a získal tento cenný příslib," uvedl Miroslav Černošek, majitel agentury TK Plus Prostějov, která Zlatou Tretru Ostrava pořádá.

"V Pekingu jsem kromě Bolta a jeho managementu měl možnost mluvit i s rodiči Usaina. Oba projevili zájem navštívit Ostravu, o které toho od syna tolik slyšeli. Vedle jednání s Boltem probíhá řada předběžných jednání, na jejichž základě se rýsuje skladba disciplín a základy startovních listin pro 55. ročník Zlaté tretry Ostrava. Vedle toho počítáme medailisty ze světového šampionátu, kteří se letos v Ostrave představili. Třeba v soutěži kladivářů to byli všichni tři," vzkázal z Pekingu Alfons Juck.

"Účast rodičů Usaina Bolta v Ostravě by pro nás byla velkou ctí. Kromě mítinku jim rádi ukážeme všechno zajímavé, o čem jim jistě Usain vyprávěl, včetně věže Bolt tower v Dolní oblasti Vítkovic, kterou letos Usain osobně křtil," doplnil Miroslav Černošek.

– Globe24.cz / ČTK

100

Europoslanci řešili novou podobu rodičovské dovolené. Dočkali se i…

Čtěte dále