Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V 90. letech je miloval celý svět: Jak se za 22 let změnili blonďatí bratři ze skupiny Hanson?

skupina Hanson Fotogalerie +10
skupina Hanson
Foto: Instagram

Všechny teenagerky měly jejich plakáty a všechny maminky si přály mít stejně hudebně nadané děti. Skupina Hanson v polovině 90. let pobláznila nejen Spojené státy, ale také Evropu a Českou republiku. Od vydání hitu  MMMBop, který tři bratry Hansonovy proslavil, uplynulo už 22 let.

Americkou pop-rockovou skupinu Hanson od počátku tvoří bratři Isaac, Taylor a Zac z americké Oklahomy. Kapela je známa především díky hitu MMMBop z roku 1997. Písnička se objevila na jejich debutovém albu Middle of Nowhere. Skladba, kterou si zamiloval téměř celý svět, jim ihned vynesla tři nominace na cenu Grammy.

Všichni tři kluci začali hudební kariéru jako klavíristé, ale Isaac nakonec začal hrát na kytaru a Zac na bicí, zatímco Taylor pokračoval jako klávesista.  A přestože u nás jsou známi spíše jako „boy band“ a většina z nás si je pamatuje jako tři blonďaté teenagery, bratři Hansonovi se od doby hitu MMMbop velmi změnili.

Skupina Hanson existuje dodnes, i když u nás o ní moc slyšet není. Mezi lety 1997 a 2000 měla kapela velký komerční úspěch. Kvůli konfliktu s producenty opustili chlapci nahrávací společnost, založili svou vlastní, 3CG Records a vydali se jinou cestou.

Podívejte se, jak bratři Hansonovi vypadají dnes: 

Skupinu tvoří Isaac Hanson, kterému je dnes 38 let. Když kapela v roce 1992 začínala, bylo mu pouhých jedenáct. V době vzniku hitu MMMbop bylo nejstaršímu bratrovi šestnáct. Dnes má tři děti a kromě zpěvu hraje i na  elektrickou a akustickou kytar, ale i na klavír a basu.

Prostřední bratr Taylor měl v době úplných začátků skupiny Hanson devět let. Když Hanson udělali díru do světa, měl pouhých čtrnáct let. Dnes je pětatřicetiletý hudebník otcem šesti dětí. Svou manželku Natali potkal v šestnácti. Vedle zpěvu hraje na klávesy, perkuse a další bubny, kytaru, harmoniku a klavír.

Nejmladším z trojice je Zachary neboli Zac. Když kapela v roce 1992 začínala, bylo mu šest let. Dnes už je to ovšem dospělý třiatřicetiletý muž, který má sám čtyři děti.

Hanson má na kontě řadu koncertních turné a celkem 11 alb. To poslední vyšlo v roce 2018. Skupina se také objevila v seriálu Sabrina – mladá čarodějnice nebo v klipu Katy Perry Last Friday Night (T.G.I.F.) z roku 2011.

Témata:  skupina Hanson hudba

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy