Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rami Malek nebyl vždy hercem. Filmový Freddie Mercury byl rád, že si vydělal na jídlo

Rami Malek (herec)
Rami Malek (herec)
Foto: Wikimedia Commons

Při letošním 91. ročníku udílení cen Oscar kinohit Bohemian Rhapsody proměnil čtyři nominace z pěti. Jednou z výher byla kategorie nejlepší herec, kterou obdržel Rami Malek za ztvárnění legendárního frontmana kapely Queen, Freddieho Mercury. Kdo byl Malek ještě předtím, než se z něho přes noc stala celebrita?

Malek je původem z Egypta, vyrůstal ale v Los Angeles v Kalifornii. Pochází z dvojčat, jeho bratr Sami je mladší o 4 minuty. Herectvím se zabýval již na střední škole, kde se stal členem divadelního kroužku. Přestože si jeho rodiče přáli, aby se z něj stal právník, Malik pokračoval s rozvíjením svého hereckého talentu na Evansvillské univerzitě, kde o pár let později obdržel bakalářský titul výtvarného umění.

Krátce po skončení studia Malek usiloval o to, aby se z něho stal přední hollywoodský herec. Pracoval v dovozu pizzy, dělal sendviče v jedné z restaurací v Los Angeles a u toho rozesílal životopisy do produkčních společnosti. Žádnou hereckou nabídku ale dlouho nedostával. Donedávna byl téměř neznámým hercem.

Před úspěchem životopisného filmu o jedné z nejslavnějších kapel na světě byl ve filmech obsazen pouze do vedlejších rolí. Ve věku 24 let nastartoval svou hereckou kariéru v situační komedii Rodinná válka. Poté se objevil ve filmu Noc v muzeu nebo v Twilight sáze: Rozbřesk – 2.část, kde si zahrál menší roli egyptského upíra Benjamina. Jeden z jeho největších úspěchů se stala role v seriálu Mr. Robot, ve kterém od roku 2015 hraje postavu Elliota, mladého programátora z tajné hackerská organizace.

Malek se poté přihlásil na casting k filmu Bohemian Rhapsody. S hlavní postavou Freddiem Mercurym ho přitom pojí několik podobností. Zpěvák kapely Queen také pocházel z imigrantské rodiny jako Malek, s rozdílem, že Mercuryho rodiče byli potomci indických Peršanů, kteří se přestěhovali do Londýna.

Obsazení Maleka do role Mercuryho se stalo osudným. I přesto, že přípravy nebyly jednoduché a celé měsíce se učil ho ztvárnit co nejlépe, podle mnoha předních kritiků se mu úspěšně podařilo převtělit se do frontmana kapely Queen a přesvědčit diváky, že se Mercurym skutečně stal. V roce 2018 v kinech odvysílali film Bohemian Rhapsody, ve kterém Malek zazářil. Za tuto roli získal cenu Zlatý Glóbus a Oscara.

Témata:  Rami Malek

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy