Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herec a zpěvák Ondřej Brzobohatý si změnil jméno. Jaké k tomu měl důvody?

Ondřej Brzobohatý
Ondřej Brzobohatý
Foto: Facebook

Praha - Herec a hudebník Ondřej Brzobohatý překvapil své fanoušky, když na febookovém profilu oznámil, že si z pracovních důvodů mění své příjmení. ,,V poslední době se mé možnosti tvořit v zahraničí výrazně množí, a tak jsem se rozhodl k ráznému kroku," říká umělec. Jaké jméno pro svoje další působení zvolil?

,,Asi jsem opět nějak záměrně pozapomněl, že se ve své profesi nebudu moci pohybovat a rozhodovat podle svého vlastního vědomí a svědomí, aniž bych přitom nebyl pod drobnohledem senzacechtivých bulvárních novinářů. Přátelé, vzhledem k tomu, že většinu mé práce tvoří skládání hudby, které má coby profese velikou výhodu v tom, že jej lze provozovat kdekoliv a pro kohokoliv na světě, dlouhých deset let dozadu jsem si hrál s myšlenkou, že si pro takovou činnost v zahraničí vytvořím pseudonym," vysvětluje Brzobahatý své důvody ke změně příjmení.

Pro jakou podobu svého jména se umělec rozhodl? ,,Vzhledem k tomu, že na příjmení "Brzobohatý" si vylamují zuby i čeští moderátoři, uvažoval jsem o jméně "Gregor", které patřilo mému dědečkovi z maminčiny strany a které je mnohem víc mezinárodní. Shodou okolností se dědeček jmenoval podobně jako já, Andrej."

O své původní příjmení zpěvák ale nepřijde. "Ke svému jménu, na které jsem pyšný a věřím, že jsem za svou kariéru jeho čest ničím nepoškodil, si přidávám jméno další, Gregor. Moje celé jméno tedy zní Ondřej Brzobohatý Gregor. Ve své umělecké formě pro zahraničí Ondřej B. Gregor. Důvody k takovému rozhodnutí jsou postaveny nejen na pragmatickém základě mé umělecké kariéry, ale i na velké lásce k mým rodičům, jejichž obou dvou jmen budu hrdým nositelem."

 

Témata:  Ondřej Brzobohatý

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy