reklama

Dvacetiletá India Chipchaseová se rozhodla strávit noc s o dvaatřicet let starším Edwardem Tenniswoodem v jeho bytě v Northamptonu. A pár se na věc vrhnul hodně energicky, alespoň tak to u soudu Tenniswood popsal.

"India mi v jedné chvíli vzala ruce a dala si je kolem krku, po chvíli jsem myslel, že vrcholí. Pak jsem vyčerpáním usnul," popsal osudnou lednovou noc muž. Když se vzbudil, dívka stále ještě "spala", ve skutečnosti ale byla udušená. Tenniswood si vypil skleničku vína a vyrazil ven pro něco k jídlu.

Jenže když se vrátil, začalo mu být podezřelé, že India stále není vzhůru. "Myslel jsem, že je v komatu, hledal jsem proto v její kabelce nějaké léky, třeba proti cukrovce. Ani ve snu by mě ale nenapadlo, že je mrtvá," řekl. Pak prý zazmatkoval a odešel na skleničku do nedalekého hotelu.

Ještě předtím ale stihnul Indii obléknout a převléct povlečení na posteli, rozsvítil světla a zapnul rádio. Pak nechal dívku napospas osudu. Policie ho vypátrala ještě ten večer. Muž ale od začátku tvrdí, že je nevinný.

Podle soudu ale bylo všechno jinak. Tenniswood měl dívku vylákat do svého bytu, tam ji potom znásilnil a nakonec uškrtil. Ten ale tvrdí, že to byla jen nehoda a že se při sexu ani jeden neovládal. Soud o jeho vině rozhoduje v těchto dnech.