Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ženu políbil cizinec v metru, i přes její protesty. Není to sexuální obtěžování, řekla ji policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň – Poněkud nezvyklou a především nepříjemnou událost prožila jedna žena ve vídeňském metru. Neznámý muž ji i přes její protesty políbil. Podle policie, na kterou se žena obrátila, však nešlo o sexuální obtěžování.

Sedmadvacetiletá žena, kterou na ústa políbil naprostý cizinec ve vídeňském metru se rozzuřila, když jí policie po nahlášení incidentu řekla, že nejde o sexuální obtěžování a proto se věcí ani nebude zabývat.

Iryna L. podle severu The Local vypověděla, že byla v pondělí na cestě do práce, když ji začal muž sedící v metru vedle ní hladit po ruce. Když ho zastavila, políbil ji na ústa.

„Stalo se to velmi rychle. Seděl vedle mě v plném vagonu a pohladil mě po ruce. Zakřičela jsem na něho 'přestaňte', pak jsem se přesunula na jiné sedadlo. On mi ale poklepal na rameno, vytáhl mě k sobě a políbil mě na ústa," popisuje svůj zážitek žena.

Posléze ho udeřila taškou a muž na příští zastávce z vagonu utekl. Iryna dodala, že jí nikdo nepomohl. „Dva muži jen hloupě zírali, žena mi poradila, abych zavolala policii," dodala.

Jenže když ji policisté vzali na stanici, řekli jí, že šlo jen o polibek, nejde tedy o sexuální obtěžování. Žena od policie pouze dostala potvrzení o události, které je určené pro zaměstnavatele. „Možný by mu mohla být udělena pokuta za porušení pořádku," potvrdila postup policie mluvčí strážníků.

Vídeňské úřady podle oficiálních materiálů považují za sexuální obtěžování „nežádoucí návrhy nebo chování, které obecně překročí osobní hranice a jsou degradující a ponižující pro dotyčnou ženu".

Publikace o bezpečnosti u žen, jejichž autorkou je městská výkonná radní pro oblast ženských otázek Sandra Frauenbergerová však říká, že sexuální obtěžování mimo jiné zahrnuje rušivé chování a nežádoucí sexuální kontakt.

Témata:  metro Vídeň policie Rakousko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy