Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý misionář přežil třetí teroristický útok. Byl v Bostonu, Paříži i Bruselu

V cíli bostonského maratonu došlo ke dvěma explozím
V cíli bostonského maratonu došlo ke dvěma explozím
Foto: Reprofoto YouTube

Brusel - Devatenáctiletý Mason Wells je americký mormonský misionář s obrovskou smůlou. Včera v Bruselu se stal obětí už třetího teroristického útoku. Byl v Bostonu, když útočili na maraton, v Paříži, když teroristé stříleli v ulicích a Bataclanu a nyní v Bruselu na letišti.

Poprvé se Mason stal svědkem teroristického útoku 15. dubna 2013, kdy s otcem čekali asi jeden blok od cílové čáry Bostonského maratonu. Toho se účastnila i Masonova matka Kymberly Wellsová. Naštěstí se jim nic nestalo.

Mason byl také v Paříži 13. listopadu 2015 během rozsáhlého teroristického útoku. Opět se mu nic nestalo.

Do třetice takové štěstí ale už neměl. 22. března 2016 byl zraněn společně s dvěma americkými a čtyřmi francouzskými misionáři na bruselském letišti. Podle portálu Daily Mail ostatní vyvázli pouze s drobnými zraněními, Masona ale zasáhly šrapnely a způsobily mu zranění, rupturu Achillovy šlachy a popáleniny druhého a třetího stupně v obličeji a na rukou.

Kimberly Wellsová řekla portálu Daily Mail, že syna před odletem varovala, aby byl opatrný a pozoroval při cestě lidi kolem sebe. Rodiče také uvedli, že očekávají Masonovo plné uzdravení.

Témata:  USA terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy