Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrůza v parku smrti, v němž zemřel chlapec: Tobogánem tekl krvavý potok

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Kansas City - V neděli se v zábavním parku Schlitterbahn v Kansas City stala obrovská tragédie. Teprve desetiletý Caleb Thomas Schwab se tady zabil na obřím tobogánu. Na povrch se teď dostávají děsivá svědectví z osudného dne.

Co přesně se v zábavním parku stalo, stále není jasné. Jisté je jen to, že chlapec jízdu na největším tobogánu světa nepřežil. Podle svědků se chlapci oddělila hlava od těla, když vyletěl z raftu a narazil do bezpečnostní sítě. Záchranáři už mu nedokázali pomoct.

Jess Sanfordová a Melanie Gocková z Lincolnu byly v parku v době, kdy se tragédie stala. "Viděly jsme, jak dolů dojel raft a za ním také tělo mrtvého chlapce. Tobogánem za mrtvolou tekl krvavý potok, ten pohled nikdy nedostaneme z hlavy," popsaly dívky pro televizi CNN.

Na největší skluzavce byly jen pár hodin před smutnou událostí. Jejich zkušenosti ale nejsou moc pozitivní. "Do raftů jste připoutání popruhy, které jsou jenom na suchý zip. Není tedy žádný problém, aby se za jízdy rozepnuly," řekly.

Otevření skluzavky muselo být v minulosti několikrát odloženo právě kvůli bezpečnosti. Nakonec byly kolem celého tobogánu postaveny ochranné sítě. Podívejte se, kvůli čemu se slavnostní otevření odkládalo.

Témata:  USA zábavní parky neštěstí

Aktuálně se děje

2. května 2024 20:24

Ministryni Langšádlovou má nahradit Tuleja. Fiala už se obrátil na Hrad

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy