Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Republikáni se chystají na boj proti Trumpovi. Bush podporuje Cruze

Jeb Bush
Jeb Bush
Foto: Facebook

Washington - Republikáni se stále snaží zvrátit úspěšné tažení realitního magnáta Donalda Trumpa. Jeb Bush, který před časem odstoupil z boje o Bílý dům, podpoří v další kampani texaského senátora Teda Cruze.

Jeb Bush byl jedním z favoritů a podařilo se mu také získat pro svou kampaň značnou finanční podporu. Tu však neproměnil v dostatek hlasů a tak z boje odstoupil po primárkách v Jižní Karolíně, které vyhrál miliardář Trump.

"V zájmu naší strany a země se musíme snažit překonat rozpolcenost a vulgaritu, kterou přinesl Donald Trump do naší politické arény, jinak určitě ztratíme šanci porazit demokratického kandidáta a zvrátit neúspěšnou politiku prezidenta Obamy," prohlásil Bush.

Minulý týden podpořil Cruze bývalý republikánský prezidentský kandidát Mitt Romney, který v souboji o nejvyšší americký úřad prohrál v roce 2012 s Barackem Obamou. Také americký podnikatel a někdejší guvernér státu Massachusetts Romney tento krok učinil ve snaze zastavit tažení Donalda Trumpa.

Témata:  Jeb Bush Ted Cruz prezident USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy