Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Souboj kamionů: Dálnice se stala hřištěm pro řidiče, policie začala jednat

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Neuvěřitelné video se podařilo natočit slovenskému řidiči na tamní dálnici D2. Zachycuje souboj dvou masivních kamionů, který se odehrál v téměř stokilometrové rychlosti.

Záběry pořzené na dálnici D2 u obce Zohor zachycují kamion, který se snaží se předjet jiné nákladní auto. Řidič vpravo jedoucího kamionu ho ale nechtěl pustit před sebe, což se zvrtlo ve velmi nebezpečné předjíždění, přičemž oba řidiči jeli několik sekund těsně vedle sebe nebo se snažili jeden druhého doslova vytlačit z cesty a dokonce se dotýkali zpětnými zrcátky. Oba řidiči jeli takřka stejnou rychlostí, jeden 93 km/hod a druhý 95 km/hod.

Na Slovensku je předjíždění kamionů na dálnici ze zákona zakázáno. Na přejezd mohou používat pouze pravý jízdní pruh, přičemž jejich maximální povolená rychlost je 90 km/hod. Policie proto začala jednat.

"Uvedený podnět evidujeme, příslušný útvar v působnosti Krajského dopravního inspektorátu KR PZ v Bratislavě se věcí bude zabývat a v souladu se zákonem rozhodne o dalším postupu ve věci," informovala server topky.sk mluvčí bratislavských policistů Lucie Mihalíková a vysvětlila, že v případě, že řidič vozidla, jehož největší přípustná celková hmotnost přesahuje 7500 kg, nebo řidič jízdní soupravy, jejíž největší přípustná hmotnost přesahuje 7500 kg předjížděl při jízdě po dálnici jiné vozidlo, porušil ustanovení zákona o silničním provozu, čímž se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu závažným způsobem, za který je lze uložit pokutu od 60 do 300 eur a zákaz činnosti do dvou let.

Video na sociální síti vidělo za 3 dny od zveřejnění téměř půl milionu lidí.

Témata:  nákladní doprava dálnice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.