Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapec na tobogánu smrti nejel sám. Dvě ženy vypověděly, co se stalo

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: nj.com

Kansas City - Caleb Schwab (†10), který zemřel při jízdě na největší skluzavce světa, nejel na nafukovacím raftu sám. Byly s ním ještě dvě ženy, které tak celou hrůzu viděly na vlastní oči. Nyní o strašlivé nehodě promluvily. A vůbec poprvé od smrti desetiletého chlapce se k celé události vyjádřil i jeho otec - senátor Scott Schwab.

Je tomu už deset dní, co největší skluzavka světa Verrückt v akvaparku Schlitterbahn zabila desetiletého chlapce. Stále však není jasné, jak se smrtelná nehoda vlastně stala. Trochu světla do případu nyní vnáší nové svědectví dvou žen, které celou tragickou událost viděly na vlastní oči.

Hannah Barnes (32) a Matraca Baetz (25) totiž seděly na raftu přímo za Calebem. Stále jsou silně otřesené. Raft se prý znenadání odlepil od tobogánu, vystřelil vzhůru a ochranná bariéra chlapci utrhla hlavu.

Obě ženy se při divoké jízdě uhodily do hlavy. Jedna měla zlomenou čelist a druhá lícní kost, informuje britský Daily Mail. Vyšetřovatelé podle novinářů pracují i s verzí, jestli trojice náhodou nepřekročila maximální povolenou hmotnost, a raft tak nejel zběsileji než měl.

"Jsme matky a můžeme jen doufat, že Calebova rodina najde alespoň trochu útěchy v tom, že děláme všechno proto, aby se nic tak tragického žádné další rodině nestalo," uvedly ženy v prohlášení.

Více než týden po smrti syna promluvil i senátor Scott Schwab. "Nedá se slovy popsat, jak jsme já, Michele a chlapci všem, kteří nám v uplynulých dnech pomáhali, vděční. Obyčejné 'děkujeme' se může zdát nedostatečné, ale na jiná slova se nezmůžeme. Proto z hlouby srdce děkujeme," uvedl.

Témata:  USA zábavní parky neštěstí policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy