Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Floridou se šíří zika, po Miami se objevila také v Tampě

komáři
komáři
Foto: Pixabay

Miami – Ve Spojených státech se byly nahlášen další případ lokální nákazy virem zika. Došlo k němu nedaleko Tampy a oblíbeného turistického střediska St. Petersburg.

Dosud byla na Floridě nákaza zjištěna jen v okolí Miami, které leží asi 400 kilometrů jihovýchodně od Tampy.

Okolnosti rozšíření výskytu nákazy nyní zdravotníci zkoumají, uvedla agentura AP. Jisté je, že nakažený člověk necestoval do zahraničí a nakazil se zřejmě ve floridském okresu Pinellas, kde St. Petersburg leží.

V okresu Pinellas nyní podle agentury Reuters zdravotníci obcházejí stavení a snaží se nalézt další případy nákazy nebezpečným virem.

Guvernér Floridy Rick Scott dnes také oznámil, že na předměstí Miami se objevily čtyři nové případy nákazy navzdory intenzivní likvidaci moskytů, která trvá už několik týdnů.

Témata:  USA virus Zika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy