Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Íránu byli zatčeny stovky lidí. sdílely fotky nezahalených modelek

Internet
Internet
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Teherán – Kvůli údajným nemorálnostem na internetu zatkly elitní íránské revoluční gardy v posledních týdnech stovky lidí. Informuje o tom agentura AP.

Oddělení íránských revolučních gard zabývající se internetem zatkly asi 450 lidí. Gardám údajně vadí „nemorální využívání" internetu. Předvolané osoby měly na sociální sítě posílat „nemorální a protiislámská" vyjádření, která „podrývala rodinné hodnoty v zemi".

Zásahy jsou součástí širšího kulturního boje v Íránu mezi umírněnými silami a konzervativci, kteří ovládají justici a neustále varují před „západní kulturní invazí".

Podle agentury AP se dle gard škodlivý obsah týkal modelingu. V květnu íránské úřady oznámily operaci zaměřenou na lidi spojené s modelingem na síti Instagram. Zatčeny tehdy byly osoby zveřejňující módní snímky žen bez pokrývky hlavy, která je v Íránu na veřejnosti povinná. Mezi zadrženými bylo podle agentury DPA i sedm mladých žen a množství fotografů a vizážistů.

Témata:  Írán internet

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy