Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Španělsku vykolejil vlak, nejméně čtyři mrtví

Na trati mezi španělským městem Vigo a portugalským městem Porto vykolejil vlak
Na trati mezi španělským městem Vigo a portugalským městem Porto vykolejil vlak
Foto: Reprofoto YouTube

Madrid - Na trati mezi španělským městem Vigo a portugalským městem Porto dnes vykolejil vlak. Zemřeli čtyři lidé, včetně strojvůdce. Na místě je několik vážně zraněných.

Na severozápadě Španělska dnes ráno vykolejil portugalský osobní vlak s 65 lidmi. Nehodu na místě nepřežili tři lidé, včetně strojvůdce a průvodčího, čtvrtá oběť zemřela v nemocnici. Téměř 50 osob utrpělo zranění, několik z nich vážná. Zhruba čtyři desítky byly převezeny do nemocnice, informovala španělská média.

Agentury později s odvoláním na sdělení regionální vlády upřesnily, že o život přišli hned ve vlaku portugalský strojvedoucí, španělský průvodčí a americký turista. Osoba, která podlehla zraněním po převozu do nemocnice, byl 23letý Španěl. Registrováno bylo celkem 48 zraněných, z nichž 37 bylo hospitalizováno, ale nikdo z nich není v ohrožení života.

Osobní vlak na trati mezi španělským městem Vigo a portugalským městem Porto vykolejil kolem 9:30 poblíž stanice Porriňo v galicijské provincii Pontevedra. Příčina nehody není zatím jasná. Většinu pasažérů tvořili Portugalci a Španělé, ale v soupravě jeli i Američané, Němci, Chilané a Argentinci, sdělil televizi 24 horas zástupce galicijské vlády pro otázky zdravotnictví Jesús Vázquez Almuíña.

Podle cestujících nejel vlak v okamžiku před nehodou příliš rychle. Právě podjel silniční most a blížil se do stanice v městečku, která byla asi 200 metrů vzdálená. První vůz soupravy vykolejil a narazil do železničního sloupu. Příčinu nehody začala vyšetřovat španělská železniční společnost Adif.

.

Vlak patří portugalské společnosti Comboios Portugal, také jeho strojvůdce byl Portugalec.

Politické strany v Galicii přerušily dnes s ohledem na nehodu kampaň před volbami do regionálního parlamentu. Na místo nehody zamířil místopředseda galicijské vlády Alfonso Rueda.

Témata:  nehody vlaků Španělsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy