Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze v New Yorku: Bomba zranila 29 lidí. A policie objevila další nálož

Exploze v New Yorku zranila 29 lidí
Exploze v New Yorku zranila 29 lidí
Foto: ČTK/Profimedia

New York - Exploze otřásla čtvrtí Chelsea na Manhattanu v New Yorku. Bomba roztrhala popelnici a zranila 29 lidí. Podle úřadů šlo o záměr, důkazy o terorismu ale zatím nejsou.

Starosta New Yorku Bill de Blasio řekl, že městu v tomto okamžiku nehrozí žádné konkrétní nebezpečí. Policie ale prověřuje ještě další lokalitu poblíž místa výbuchu. Vysoký představitel newyorské policie Harry Wedin na twitteru napsal, že nedaleko místa exploze bylo nalezeno možné druhé výbušné zařízení.

Místní média informují, že bomba byla podomácku vyrobená z tlakového hrnce omotaného plastovým sáčkem, z něhož vyčnívaly dráty, které vedly k mobilnímu telefonu. Na místo se sjeli policisté, hasiči a záchranáři. Oblast evakuovali a uzavřeli, stejně jako některé stanice metra.

"Večeřela jsem se svou rodinou v restauraci, když jsme slyšeli velký hluk a pak se celá budova otřásla. Táta nejdřív myslel, že to byl hrom, pak nám ale došlo, že určitě ne. Vyšli jsme ven a viděli kouř," popsala pro Daily Mail svědkyně Emily.

V sobotu vybuchla podomácku sestrojená bomba v New Jersey, a sice nedaleko tratě, na které se měl běžet charitativní závod. V době exploze nebyli u místa výbuchu žádní lidé a bomba ani nezpůsobila žádné škody. Newyorský starosta Blasio řekl, že neexistuje žádné specifické spojení mezi výbuchy v New Jersey a New Yorku.

Témata:  USA výbuch v New Yorku policie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy