Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Španělským městem otřásl výbuch bytu, jeden člověk zemřel, další jsou zraněni

Vlajka Španělska
Vlajka Španělska
Foto: Pixabay

Barcelona - Nejméně jeden lidský život si vyžádal výbuch v neděli ráno v přímořském městě Premia de Mar, které je přibližně 25 kilometrů severně od Barcelony. Při masivní explozi se zranilo dalších 17 lidí.

"K explozi došlo v 8:25 a zasáhla 15 lidí, z toho 14 bylo zraněno a jedna osoba zemřela," uvedla podle portálu Thelocal mluvčí španělských záchranných složek.

Podle portálu ElPaís se zranilo dokonce 17 lidí, z toho dva jsou v kritickém stavu. Exploze v druhém patře otřásla domem v ulici Gran Via Lluís Companys číslo 194, přímo uprostřed bloku.

Spící obyvatelé, které ohlušující výbuch probudil, okamžitě vyběhli ven z budovy. Úřady podle portálu ElPaís kvůli vyšetřování budovu uzavřeli až do zítřejšího dne. Požár, který po výbuchu zachvátil celý byt, se podařilo hasičům zlikvidovat.

Zatím není přesně jasné, co bylo příčinou výbuchu, ale podle portálu El País na místě zasahují technici plynáren, je proto možné, že šlo o únik plynu. Městská rada poskytla k ubytování evakuovaných lidí městkou halu. Obětí exploze je žena ve středních letech, která v bytě ve druhém patře žila sama.

Témata:  Španělsko výbuch

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy