Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká policie vyšetřuje sobotní útok. Pátrá po muži, kterého zachytily kamery

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

New York - V New Yorku pokračuje vyšetřování sobotní exploze, která zranila 29 lidí. Televizní stanice ABC původně informovala o pěti zatčených, FBI ale později oznámila, že v souvislosti s útokem nebyl zadržen nikdo.

Podle CNN, která se odvolává na zdroje blízké vyšetřování, se policie snaží zjistit totožnost muže, jehož zachytily kamery na místě výbuchu a na místě, kde policisté našli další podomácku vyrobenou nálož. Ta ale neexplodovala.

FBI také oznámila, že na jednom z newyorských mostů zajistila podezřelé auto a vyšetřovatelé v souvislosti s útokem vyslýchají jeho posádku.

Mohutná exploze, která v noci na neděli SELČ (v sobotu večer místního času) otřásla čtvrtí Chelsea na Manhattanu v New Yorku, zranila 29 lidí. Všichni ale byli v neděli propuštěni z nemocnice. Nedaleko místa exploze našli policisté tlakový hrnec spojený s mobilním telefonem, který označily za druhou podobnou podomácky vyrobenou bombu, která ale nevybuchla.

Témata:  USA výbuch v New Yorku

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy