Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok na Manhattanu: Policie dopadla útočníka afghánského původu

Manhattan, USA
Manhattan, USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

New York - Afghánec Ahmad Khan Rahami, hledaný po víkendových explozích v New Yorku a okolí, byl zadržen v New Jersey. Oznámila to dnes televize CNN.

Muž byl po přestřelce s policií zajištěn ve městě Linden, které leží na dohled od newyorského Staten Islandu. Rahami byl při zatýkání zraněn, podle očitých svědků byl ale při vědomí. Střelná zranění utrpěli i dva policisté.

Osmadvacetiletý Rahmani bude podle CNN vyslechnut v případu víkendového výbuchu v Seaside Parku v New Jersey a exploze v manhattanské čtvrti Chelsea, která zranila 29 lidí. Policie má podezření, že tyto útoky, stejně jako výbušná zařízení nalezená v okolí, jsou dílem teroristické skupiny působící v New Jersey a v New Yorku, uvedla CNN.

Mohutná exploze, která v noci na neděli SELČ (v sobotu večer místního času) otřásla čtvrtí Chelsea na Manhattanu v New Yorku, zranila 29 lidí. Všichni ale byli v neděli propuštěni z nemocnice, jejich poranění nebyla vážná. Podle policie šlo o podomácky vyrobenou bombu.

V New Jersey na nádraží Elisabeth dva muži objevili v odpadkovém koši batoh, ve kterém našli trubky a dráty. Policie ho raději odpálila. Podle starosty Christiana Bollwage v něm mohlo být až pět dalších náloží, ale nebyly připojeny na časovač ani mobilní telefon. Starosta předpokládá, že se výbušnin někdo chtěl jen zbavit.

Témata:  USA Manhattan výbuch v New Yorku

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy