Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová se pustila do Fica: Dohodu o brexitu ještě rád podepíše

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

New York/Londýn/Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico před pár dny pohrozil, že by země visegrádské čtyřky mohly vetovat dohodu o brexitu. Britská premiérka Theresa Mayová podle serveru Politico jeho slova odmítla.

Dle Fica by V4 dohodu vetovala v případě omezení práv občanů těchto zemí na pobyt a práci v Británii. Mayová k tomu poznamenala, že nakonec bude v zájmu Slovenska, aby ji Fico podepsal.

Mayová, která se tak vyjádřila v pondělí na cestě do New Yorku na zasedání Valného shromáždění OSN, zdůraznila, že hodlá uzavřít takovou dohodu, jež bude dobrá jak pro Británii, tak pro jednotlivé státy EU. Vyloučila také možnost, kterou naznačili někteří evropští politici, že by odchod Británie z EU mohl nakonec nastat, aniž by mezi oběma stranami byla uzavřena jakákoli dohoda.

"Není to jen o nás, je to o vztazích a obchodu uvnitř evropského prostoru," řekla šéfka britské vlády. Mayová dodala, že věří v obchodní vztahy a že chce, aby se Británie stala globálním lídrem volného obchodu.

Témata:  Robert Fico Brexit Theresa Mayová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy