Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v USA: Mladík útočil ve škole, zranil tři lidi

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Townville – Nezletilý chlapec dnes v jedné ze škol v USA postřelil tři lidi. V posledních letech se střílelo na několika amerických školách, pachatelem byl většinou duševně narušený jedinec. 

Mladík z dosud neznámých důvodů začal střílet v základní škole ve městě Townville v Jižní Karolíně. Zraněny byly dvě děti a jedna učitelka, o jejich zdravotním stavu ale zatím nejsou žádné konkrétní informace, řekl na briefingu představitel policie.

Střelec už byl zatčen.

Budova školy byla evakuována, autobusy odvezly děti i učitele do nedalekého kostela. Úřady uvedly, že zraněné děti patrně nejsou v ohrožení života a že všichni ostatní žáci jsou v pořádku.

Podobné násilí vždy oživí diskusi o podmínkám držení zbraní v USA, kde ústava dává občanům právo vlastnit zbraň na svou obranu.

Témata:  střelba v USA policie USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy