Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch plynové láhve zranil ve španělské kavárně desítky lidí

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Madrid - Přinejmenším 77 lidí dnes utrpělo zranění při výbuchu plynové láhve v kuchyni kavárny ve městě Vélez-Málaga na jihu Španělska. S odvoláním na místní nemocnici o tom informoval španělský list El País. Příčina výbuchu zatím není známa.

K výbuchu došlo kolem 18:45 SELČ. Nejméně čtyři osoby utrpěly při explozi propanbutanové láhve v kavárně v centru města vážná zranění. Podle mluvčího místní nemocnice jsou ale mimo ohrožení života.Ulice andaluského města Vélez-Málaga jsou v současnosti plné turistů, neboť zde právě probíhají slavnosti svatého Michaela.Kavárna s názvem La Bohemia, v níž došlo k výbuchu, se nachází poblíž centra města. Exploze podle listu El País způsobila také velké hmotné škody.Starosta města dočasně pozastavil všechny akce spojené s oslavami svátku archanděla Michaela, který připadá na 29. září.

Témata:  Španělsko výbuch

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy