Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při explozi plynu ve Španělsku bylo zraněno 90 lidí, větší tragédii zabránila kuchařka

Vlajka Španělska
Vlajka Španělska
Foto: Pixabay

Madrid - Sobotní výbuch v kavárně v jihošpanělském městě Vélez-Málaga, který zřejmě způsobil únik plynu a následná exploze propanbutanové láhve, si podle nové bilance vyžádal 90 zraněných. Zraněných mohlo být ještě více, kdyby návštěvníky podniku nevarovala kuchařka, kterou místní oslavují jako hrdinku.

K výbuchu došlo kolem 18:45 SELČ. Nejméně pět osob utrpělo při explozi v kavárně La Bohemia v centru města Vélez-Málaga vážná zranění, jsou ale mimo ohrožení života. Výbuch způsobil také velké hmotné škody.

Návštěvníky kavárny i kolemjdoucí zranily především střepy z rozbitých oken, které létaly až 40 metrů daleko. Na místě vypukla panika. Podle španělských médií se totiž mnoho lidí obávalo, že jde o teroristický útok.

Zraněných mohlo být podle místních novin mnohem více, kdyby lidi v kavárně a před ní nevarovala kuchařka podniku, která krátce před explozí ucítila unikající plyn. Starosta města Antonio Moreno Ferrer ženu označil za "hrdinku".

Ulice andaluského města Vélez-Málaga byly v době výbuchu plné turistů, neboť se zde od čtvrtka konaly slavnosti svatého Michaela.

Témata:  Španělsko výbuch plynu neštěstí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy