Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyděšení sousedé zavolali policii kvůli křiku, pak se nestačili divit

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Oviedo (Španělsko) – Vyděšení sousedé zavolali policii poté, co se z jednoho domu v severošpanělském městě Oviedo ozýval delší dobu „hrůzostrašný křik“. Přivolaní strážníci pak na místě našli děsivý výjev.

Policie uvedla, že byla povolána minulou sobotu nad ránem k jednomu z tamních bytů poté, co soused zavolal a nahlásil děsivý ženský křik. „Slyšel jsem křičet jednu ženu a to mě vyděsilo," řekl místním médiím soused. „Výkřiky byly hrůzostrašné, jako by byla pomalu vražděna," dodal

Křičící žena, jejíž jméno nebylo v médiích uvedeno, ale která údajně má jihoamerický původ, musela být hospitalizována poté, co byla nalezena ve „stavu velkého duševního utrpení". Propuštěna byla o několik hodin později, když bylo potvrzeno, že neutrpěla žádné fyzické zranění.

Žena údajně podstoupila 'exorcismus', kterého se účastnilo několik dalších mladých lidí a šaman, který vymítání ďábla vedl.

Tamní zástupci církve se ale od tohoto rituálu distancovali. „Katolická církev s tím nemá absolutně nic společného, nejde o schválený katolický exorcismus," uvedl Benito Gallego, děkan katedrály v Oviedu pro list La Coruña.

„Je možné, že to byl nějaký druh kultovního rituálu, léčení vírou nebo voodoo, ale je to velmi vzdáleno od exorcismu praktikovaného katolickou církví," dodal.

Katolická církek ve Španělsku běžně exorcismus povoluje, v roce 2014 jej papež František označil za oficiální praktiku církve, sám také vymítání ďábla praktikoval.

V současné době existuje ve Španělsku asi 15 kněží s církevním povolením, kteří mohou rituál provádět. V roce 2013 byla specialistou na exorcismus vybrána skupina, která se zabývala „bezprecedentním nárůstem posedlosti".

Témata:  Španělsko policie Španělsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy