Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštětí v Indonésii: Loď narazila do útesu a potopila se. 17 mrtvých, přes 30 pohřešovaných

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Jakarta - V noci na dnešek se za bouřlivého počasí v Indonésii potopila loď, která dopravovala migrační dělníky domů z Malajsie. Zahynulo nejméně 17 osob.

Na palubě bylo 93 osob, 39 se jich podařilo zachránit. Po další více než třicítce pasažérů pátrá policejní vrtulník a čluny.

Neštěstí se odehrálo nedaleko indonéského ostrova Batam dnes ráno kolem 5:00 místního času (úterý 23:00 SEČ). Plavidlo narazilo do útesu a šlo ke dnu.

Přeživší nehody Haryanto (51) řekl, že loď ztroskotala asi dvě hodiny po vyplutí z jihomalajsijského státu Johor. Na moři v tu dobu hustě pršelo a byly vysoké vlny. Plavidlo bylo podle něj přeplněné.

Indonéská policie má podezření, že cesta byla zorganizovaná nelegálně, protože dělníci neměli potřebné dokumenty. Pasažéři totiž vypověděli, že za dopravu zaplatili velmi vysoké finanční částky.

Témata:  lodní nehody Indonésie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy