Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americkým ministrem obrany může být Petraeus

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Novým americkým ministrem obrany by se mohl stát i bývalý americký generál a exředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) David Petraeus.

Podle listu The Wall Street Journal (WSJ) uvažuje budoucí prezident Donald Trump, že jej povolá do svého týmů. Do čela tajných služeb by mohl zamířit ředitel Národní agentury pro bezpečnost (NSA) Mike Rogers.

Mezi úzkým okruhem kandidátů na šéfa Pentagonu je podle WSJ i generál ve výslužbě a bývalý velitel ozbrojených sil USA pro Blízký východ, Perský záliv a severní Afriku James Mattis, bývalý poradce pro národní bezpečnost v administrativě prezidenta George W. Bushe Stephen Hadley či bývalý senátor Jim Talent.

Generál ve výslužbě Jack Keane, o němž se rovněž spekulovalo coby o možném budoucím ministru obrany, v pátek na twitteru uvedl, že se členem Trumpovy administrativy nestane.

Nyní 64letý penzionovaný čtyřhvězdičkový generál Petraeus musel v roce 2012 ukončit svou slibnou kariéru poté, co vyšel na světlo jeho vztah s novinářkou a autorkou jeho životopisu Paulou Broadwellovou.

Témata:  USA CIA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy