Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie uzavřela případ britské turistky znásilněné v Dubaji. Všichni se stykem souhlasili

Dubaj
Dubaj
Foto: Tim Reckmann

Dubaj - Dubaj vyřešila případ britské turistiky, která měla být znásilněna dvěma muži. Žena byla zadržena a obviněna z toho, že měla nemanželský sex. Její údajní útočníci byli taktéž zadrženi. Všichni tři byli později propuštěni na kauci, jejich pasy si dubajská policie ponechala. Po prozkoumání mobilu jednoho z účastníků dubajská policie prohlásila, že incident proběhl se souhlasem všech zúčastněných.

Incident se měl stát 23.října, ale zatčení se odehrála až 25. října. Žena, rozvedená IT konzultantka, se zastavila v Dubaji během své cesty do Austrálie, kde chtěla začít nový život. Žena zašla na drink se svými údajnými útočníky, Davem Butlin, 22, a Louisem Harrisem, kteří ji měli střídavě znásilňovat a vše si natáčet na video. Oba muži byli zatčeni, když nastupovali do letadla.

Žena, která nahlásila celou věc úřadům, byla zatčena za porušení zákonů, které se týkají nemanželského sexu. Domů napsala: „Chovám respekt k Spojeným arabským emirátům i k jejich zákonům. Věřím, že se dočkám spravedlnosti. Pravda vyjde najevo." Svému otci pak ještě prostřednictvím Facebooku napsala: „Je to tady hrůzostrašné, ale musím zůstat silná."

Dubajská policie uvedla v prohlášení, že důkladně prozkoumala veškerou evidenci. Na základě prozkoumání mobilu jednoho z mužů došla k závěru, že celý akt byl uskutečněn dobrovolně. Podle Radhy Stirlingové z organizace Detained in Dubai však Spojené arabské emiráty nedokáží rozlišit mezi dobrovolným sexem a znásilněním. Radí proto turistkám, aby raději v případě takového incidentu jej nenahlašovali úřadům, jinak by mohli dopadnout jako britská turistka a být uvězněny za nemanželský sex.

Po propuštění byli Dave Butlin a Louis Harris zachyceni na fotce s Jamesem Argentem, účastníkem reality TV The Only Way is Essex, který publikoval fotku na svém Instagramovém účtu. Muži byli vyfoceni u lehátek luxusního klubu Blue Marlin Club, který je inspirován plážovými kluby party ostrova Ibizy. Harris je fotbalista, který stále žije se svými rodiči v venkovské nemovitosti o hodnotě 700, 000 liber v blízkosti Lichfieldu. Jeho příbuzný uvedl, že to byly „těžké časy" a že je „ opravdu milý hoch".

Britská turistka vystoupila poté, co byla zveřejněna fotka Butlina a Harise den po jejich zatčení. Její nejmenovaná přítelkyně řekla magazínu The Sun, že byla „neuvěřitelně statečná" a držela hlavu dole, zatímco ti obvinění z jejího znásilnění „se opalují a chlastají s kamarády."

Témata:  znásilnění Dubaj

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy