Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zřícení letadla v Kolumbii: Přeživší jsou na tom zle, jeden z nich přišel o nohu

Zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii (29.11.2016)
Zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii (29.11.2016)
Foto: YouTube

Bogotá - Stav přeživších pondělního pádu letadla ve střední Kolumbii zůstává vážný. Nehodu přežilo šest lidí. Na palubě bylo celkem 68 cestujících a devět členů posádky.

Mezi nejvážněji zraněné patří obránce brazilského fotbalového klubu Chapecoense Hélio Neto, který je na jednotce intenzivní péče. Při nehodě utrpěl těžká zranění hlavy, hrudníku a plic.

Netův kolega z obrany Alan Ruschel, o kterém média psala jako o prvním zachráněném, po nehodě podstoupil operaci páteře. Brankář Jackson Follmann podle lékařů přišel o pravou nohu. Nehodu také přežili také novinář, letuška a letový technik. I oni jsou nadále v nemocnicích.

Záchranáři našli v troskách živého také brankáře Marcose Padilhu, který však těžkým zraněním později podlehl.

"Budeme muset restrukturalizovat klub, podepsat nové hráče, podniknout spoustu schůzek a mít spoustu trpělivosti. Ale věřím, že příští rok budeme ligu zase hrát. Máme v úmyslu pokračovat," řekl viceprezident Chapecoense Ivan Tozzo listu Globoesporte.

Některé brazilské kluby už nabídly zapůjčení svých hráčů na hostování. Zároveň ve společném prohlášení vyzvaly domácí federaci, aby klubu udělila na tři roky výjimku chránící ho od sestupu.

Město Chapecó se zahalilo do smutku, místní lidé truchlili v katedrále a na stadionu. Už jistý fotbalový mistr Palmeiras požádal svaz, aby zápas posledního ligového kola mohl odehrát v dresu Chapecoense.

Témata:  fotbal Brazílie zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy