Migrant napadl a zbil seniorku (1:11) | video: YouTube

Eritrejský migrant, který přijel do Portugalska na konci října, zanechal po činu oběť nahou a s mnohočetnými frakturami. Záběry pořízené místními médii ukazují krví potřísněnou podlahu a stěny na místě hrůzné útoku.

Ibrahim Salem se přiblížil k 67leté ženě bez domova, která se ukrývala před chladem ve dveřích banky v centru města Albufeira. Incident se stal v 4.50 ve čtvrtek ráno. Server Breitbart s odvoláním na soudní policii uvedl, že „kvůli použití fyzické síly" a „tváří v tvář odporující oběti" ji porazil a „způsobil jí zlomeniny čelisti a nosu".

Salem patří do skupiny 15 přistěhovalců, kteří do země přesídlili z Itálie na konci října a získali azyl. O skupinu, včetně Eritrejce, se starala nezisková skupina Antonio Silva Leal Foundation. Organizace má za úkol poskytnout ochranu „dětem, mládeži, dospělým i seniorům ohroženým sociálními rozpady a vyloučením".

Kolemjdoucí, který útok viděl, pronásledoval násilníka až na autobusové nádraží, kde se mu ho podařilo udržet až do příjezdu policie. „Honil jsem ho do starého autobusového terminálu a chytil ho. Upozornil jsem policii a zadržel jsem ho do doby, než přijela," vypověděl jednadvacetiletý muž. Oběť byla nahá a po útoku se svíjela a zemi. „Krev byla všude," popisoval mladý muž pro list Correio da Manha.

Portugalský list také s odvoláním na zdravotníky uvedl, že žena krvácela a že byla přijata do nemocnice „ve vážném stavu". Po krátkém vyšetřování incidentu soudce nařídil, aby byl Salem zadržen, nyní sedí ve vazbě.

Eritrejští přistěhovalci jsou spojováni také s několika dalšími incidenty, které se odehrály napříč Evropou v posledních měsících. Začátkem tohoto roku „uprchlík" z Eritree znásilnil seniorku (79), která byla na návštěvě hrobu své sestry v německém městě Iddenbueren.

– Globe24.cz

100

Banga se pořádně naštval. Čechům poslal rázný vzkaz

Čtěte dále