Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zřícení letadla v Pákistánu nikdo nepřežil, země truchlí za 47 obětí

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Islámábád - Pákistán dnes truchlí za 42 pasažérů a pět členů posádky letadla aerolinek PIA, které se ve středu zřítilo na severu země na trase z horského střediska Čitrál do hlavního města.

Záchranářům se podařilo najít pozůstatky všech osob, které budou převezeny do Islámábádu k identifikaci. Většina těl je příliš ohořelých, takže nelze okamžitě určit jejich totožnost, informovala agentura AP.

Malé, dvoumotorové letadlo narazilo do horského svahu v okrsku Abbottábád, přičemž podle některých svědectví už před nárazem hořelo. První zprávy uváděly, že letadlo mělo problémy s motorem. Podle leteckých úřadů letoun prošel celkovou kontrolou letos v říjnu a byl v pořádku, uvedla agentura Reuters.

Mezi pasažéry byl i slavný pákistánský rockový zpěvák, dvě děti a tři cizinci - dva z Rakouska a jeden Číňan. Obětí se stal také člen tradiční čitrálské královské rodiny s manželkou a rodinou. Neštěstí nepřežil ani činitel místní regionální správy s manželkou a malou dcerkou.

Témata:  Pákistán letecké nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy