Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policista omylem zastřelil starce s krucifixem

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Los Angeles - Tragického omylu se dopustil americký policista. Zastřelil muže, kterého pokládal za ozbrojeného a nebezpečného.

Jeho obětí se však stal stařec, který se vypravil na noční procházku a v ruce držel krucifix. Jeho rodina označuje policistův čin za vraždu a požaduje jeho nezávislé vyšetření, uvedla ve středu agentura AP.

Policista z kalifornského města Bakersfield v pondělí zastřelil třiasedmdesátiletého Francisca Sernu trpícího stařeckou demencí, na jehož nezvyklé chování upozornil policii člověk volající na tísňovou linku, který jej spatřil krátce po půlnoci procházet po jedné z ulic.

Když jej policista objevil, vyzval prý Sernu, aby zastavil a vyndal ruku z kapsy. Kromě zmíněného volajícího totiž podle bakersfieldského policejního šéfa Lylea Martina ještě další dva lidé tvrdili, že má zbraň.

Stařec však výzvu neuposlechl a šel dál směrem k policistovi, který na něj vystřelil. "Je těžké připustit, že život našeho otce skončil tak brutálně, tak náhle a s tak nadbytečným násilím.

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy