Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lupič vykradl banku. Lup i doklady zapomněl v taxi

Taxi
Taxi
Foto: Reprofoto YouTube

Filadelfie (USA) - Lupič ve Filadelfii na východě Spojených států se hned druhý den po loupeži ocitl za mřížemi. Dopustil se totiž pořádného trapasu.

Nejprve se sám propustil z odvykací kliniky, pak vyloupil banku a zmizel v taxi, kde ovšem zapomněl tašku, peníze i doklady.

Pětadvacetiletý Jamal Goodwin si podle místní policie vypsal propouštěcí dokumenty z odvykací kliniky. Na propouštěcí papíry pak načmáral výhružný vzkaz jako instrukci pro pokladníka při přepadení banky, kam se vzápětí nechal odvézt taxíkem.

Z místa činu i s lupem ve výši 5110 dolarů (asi 130.000 Kč) prchl zase za pomoci taxi.

Chyba se ale podle policejních expertů přece jen vloudila: v autě zapomněl sportovní tašku s 2700 dolary (asi 69.000 korun), s vlastní peněženkou i s řidičským oprávněním a další identifikační průkazkou, dvěma mikinami, které měl oblečené podle svědků při loupeži, jakož i se zdravotní dokumentací na své jméno.

Témata:  USA krádeže

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy