Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chorvatská policie zadržela dodávku plnou uprchlíků. Přiotrávili se zplodinami

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Záhřeb - Chorvatská policie dnes zadržela dodávku s téměř sedmi desítkami migrantů. Většina z nich byla převezena do nemocnice s příznaky otravy výfukovými zplodinami.

Policisté zatkli řidiče a jeho spolujezdce, oba s bulharskou státní příslušností, pro podezření z nezákonného převaděčství. Vozidlo mělo britskou poznávací značku, uvedla dnes agentura Hina.

Policie zastavila dodávku v sobotu večer v rámci rutinní namátkové kontroly. K svém překvapení našla v nákladním prostoru namačkaných 67 lidí, z nichž 42 bylo odvezeno k lékařskému ošetření.

Někteří z migrantů byli už v bezvědomí, jiní na místě zvraceli. Mezi přiotrávenými byli dva chlapci ve věku 10 a 12 let a také dospívající ve věku od 15 do 20 let.

"Byli ve vážném stavu, dehydrovaní. Zřejmě nejedli aspoň pět dní," řekl chorvatský ministr zdravotnictví Milan Kujundžić.

Témata:  Chorvatsko uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy