Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA opět rozšířily sankce proti Rusku za anexi Krymu

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Americká vláda dnes opět rozšířila ekonomické sankce proti Rusku. Uvedla to agentura AP.

Sankce rozšířila o osm společností a sedm osob, které zařadila na takzvaný černý seznam subjektů, které se předloni na zabrání ukrajinského poloostrova podílely.

Americké ministerstvo financí v prohlášení uvedlo, že krok zapadá do záměru Washingtonu udržovat tlak na Rusko. Moskva podle Washingtonu musí cítit, že okupace ukrajinského Krymu stojí Rusko draho.

Úřad upřesnil, že šest nově připsaných osob pomáhalo bance, na kterou byly v roce 2014 uvaleny sankce za materiální pomoc jednomu vysokému ruskému představiteli. Sedmý člověk je obviněn, že má vazby na firmu, která postavila vojenskou základnu u rusko-ukrajinské hranice.

Mezi osmi společnostmi, které nově podléhají americkým sankcím, je například jedna ruská firma na výstavbu dálnic a ruskou vládou sponzorované dva krymské podniky.

Témata:  USA protiruské sankce firmy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy