Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tělo zpěváka Prince bylo zpopelněno, obřadu se účastnili jen nejbližší

Prince na festivalu Coachella (2008)
Prince na festivalu Coachella (2008)
Foto: Flickr

Minneapolis - Z hudebníkem Princem se nejbližší rozloučili v sobotu během soukromého obřadu v Minneapolis. Jeho tělo bylo zpopelněno. Výsledky pitvy nebyly zveřejněny. Úřady pouze sdělily, že zpěvák nezemřel násilnou smrtí či sebevraždu.

Princova mluvčí Yvette Noelová-Schureová novinářům řekla, že se zpěvákovi příbuzní a přátelé shromáždili na "krásném soukromém obřadě", aby se naposledy rozloučili s legandárním autorem hitů jako Purple Rain či Kiss.

Kde se obřad konal, neuvedla. Podle AP byla řada hudebníků či jeho rodinných příslušníků spatřena v Princově sídle a nahrávacím studiu na předměstí Minneapolis. Před ním se jako v minulých dnech shromáždily stovky věrných fanoušků.

Zdroj: YouTube

Prince byl minulý týden krátce hospitalizován údajně kvůli chřipkovým symptomům, ale o minulém víkendu pořádal ve svém domě večírek a někteří účastníci tvrdili, že vypadal dobře. Média spekulují o tom, že se předávkoval léky na bolest.

Témata:  USA Prince

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy