Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svědek střelby v USA: Všude byla krev. Lidé kolem mě byli zastřeleni

USA
USA
Foto: Pixabay

Fort Lauderdale - Američan John Schlicher právě vytáhl své první zavazadlo z výdejny zavazadel v terminálu 2 na mezinárodním letišti Fort Lauderdale-Hollywood, když zaslechl zvuk střelby. Právě tak něj začal celý incident.

„Osoba vedle mě spadla na zem," říká Schlicher, který přiletěl do Fort Lauderdale z Columbusu v Ohiu. Se svým svedectvím se svěřil stanici NBC News v telefonickém rozhovoru. „Otočil jsem se a muž s černou pistolí byl hned za mnou a začal náhodně střílet,“ uvedl.

Schlicher patří mezi ty, kteří střelbu přežili, dalších pět lidí takové štěstí nemělo. Osm dalších lidí bylo zraněno.

„Moje žena a tchyně cestovaly se mnou. Naštěstí nikdo z nás nebyl zraněn," řekl Schlicher. „Dva lidé po mé levici a dva lidé po mé pravici byli zastřeleni. Všude byla krev. Lidé, kteří byli zastřeleni, byli trefeni do hlavy."

Schlicher dodal, že se zdálo, že střelec byl jen jeden a vypadal, že je mu kolem třiceti let. „Je to tragické. Prostě hrozné, hrozně tragické scény. Byla to jen náhodná střelba na lidi," dodal.

Témata:  USA střelba střelba na letišti na Floridě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy