Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česka zadržená v Kambodži už není vyšetřována kvůli výrobě drog

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Kambodža - Šestadvacetiletá Češka zadržená v Kambodži kvůli drogám už není vyšetřována kvůli výrobě a distribuci drog, ale teď kvůli jejich držení. Informovala o tom televize Prima.

Devět tisíc kilometrů od domova, v Kambodži chtěla 26letá Češka nějaký čas žít a cestovat. S tím je teď ale na několik měsíců a možná i let konec. Tamní policie ji před pár dny spolu s dalšími čtyřmi cizinci zadržela. Nejdříve ji obvinili z nelegální distribuce, výroby nebo užívání drog. Teď ale vývoj pro Lenku nabral lepší směr.

„Nebyla tedy prokázána ani výroba, ani distribuce. V současné době dcera čelí obvinění z držení omamných látek,“ řekl televizi Prima Jiří Vlk, otec zadržené ženy.

Její plány jí doslova z minuty na minutu překazila krabička, ve které bylo deset tabletek, pro kambodžskou policii ale velmi významných.

„Výsledek je takový, že se skutečně jedná o drogy typu extáze,“ uvedla místní policie.  

„Ona prohlásila, že to měla pro vlastní potřebu,“ řekl televizi Prima Jiří Vlk, otec zadržené ženy.

Ani to ale podle kambodžských zákonů není legální, a tak Češka ve vazbě zůstává. Než se její případ dostane k soudu, může trvat až půl roku. S rodinou, která bydlí na severu Čech, je v kontaktu.

„Na pokoji je nás tu hodně moc, ale alespoň nejsem sama a nedovolí mi být smutná. Kdykoli vidí, že moc přemýšlím, začnou tancovat,“ napsala Lenka v dopise rodičům.

„I z těch telefonických rozhovorů zní Lenka naprosto normálně. Vůbec na nic si nestěžuje. Jediné, co ji trápí, že je tam jaksi osamocená,“ řekl televizi Prima Jiří Vlk, otec zadržené ženy.

Podle jejích rodičů si teď už kambodžská policie nemyslí, že by byla součástí gangu, který měl vyrábět a distribuovat drogy.

Otec: „Její případ je řešen naprosto samostatně. Ona znala údajně ty lidi jenom z nějakého společného posezení v restauraci. Ona tvrdí, že se s nimi nekamarádila, nebo nestýkala,“ řekl televizi Prima Jiří Vlk, otec zadržené ženy.

Lenka podle rodičů lituje toho, že měla u sebe extázi a uvědomuje si, že za tuto zřejmě životní chybu bude pykat. Stále jí hrozí, že v kambodžském vězení stráví 5 let.

Témata:  drogy Kambodža Češi věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy