Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zřícení budovy v Teheránu: Na místě stále hoří, hasiči kopou tunely

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Teherán - Íránští záchranáři nadále pátrají po lidech, kteří mohou být pod troskami výškové budovy, která se zřítila při čtvrtečním požáru. Podle médií bylo uvnitř budovy Plasco množství chemického materiálu. Ze sutin stále stoupá dým, což znamená, že pod nimi stále hoří.

Pod troskami může být podle íránské televize 25 až 30 lidí. Neštěstí si podle íránských médií zatím vyžádalo životy 30 hasičů, teheránský starosta ve čtvrtek hovořil o 20 mrtvých.

"Policie obdržela zprávy o 25 osobách, které se pohřešují. Vyzýváme obyvatele, aby nahlásili případné zmizení členů svých rodin, kteří pracovali v budově Plasco," citovala televize jednoho z policejních představitelů.

Při neštěstí bylo zraněno 84 lidí, z nichž 33 je stále v nemocnici. Jeden ze zraněných požárníků svým zraněním v nemocnici podlehl.

Saíd Šaríf Záde z hasičského sboru řekl, že budova měla dvě podzemní patra, k nimž byly prokopány dva tunely. K lidem se ale zatím záchranáři nedostali.

Někteří Íránci vyjadřují soustrast. Desítky občanů přišly darovat krev pro raněné.

Témata:  Írán zřícené stavby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy