Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hollywoodský herec se zastřelil v přímém přenosu na Facebooku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Neuplynul ani měsíc od doby, kdy světem otřásla sebevražda dvanáctileté dívky, která se v přímém přenosu vysílaném na internetu oběsila, a odehrála se další tragédie. V přímém přenosu na Facebooku se zastřelil americký herec Frederick Jay Bowdy, který byl před několika dny obviněn ze sexuálního útoku.

Spojenými státy otřásl před několika týdny případ mladé dívky, která se v přímém přenosu vysílaném na internetu rozhodla spáchat sebevraždu. Na záznamu před svou smrtí tvrdí, že tak učiní kvůli sexuálnímu zneužívání.

Následně se před svým domem v Cedartown v Georgii oběsila a záznam další desítky minut zachycoval, jak se houpe se smyčkou kolem krku při západu slunce. Uživatelé, kteří video sledovali, neprodleně zalarmovali policii, dívce už ale nebylo pomoci.

K podobnému stylu sebevraždy se uchýlil i hollywoodský herec Frederick Jay Bowdy (†33), který se v pondělí před šestou hodinou ranní přihlásil na Facebook a oznámil svým fanouškům, že spáchá sebevraždu. Poté si v přímém přenosu přiložil k hlavě pistoli a zastřelil se.

Herec známý z filmu Prepper byl minulý týden zatčen kvůli podezření ze sexuálního útoku. V pátek byl ale propuštěn na kauci 100 tisíc dolarů a nebylo proti němu vzneseno žádné obvinění.

Krátce po sebevraždě zalarmoval policii jeden z jeho příbuzných, strážníci mu ale už nedokázali pomoci. Našli ho doma mrtvého. Herec po sobě zanechal manželku Whitney a šest dětí.

Témata:  sebevražda Facebook Frederick Jay Bowdy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy