Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Írán se mstí za migrační dekret: Teherán nevydal víza americkým sportovcům

Írán
Írán
Foto: Pixabay

Teherán - Íránské úřady v odvetě za migrační dekret Donalda Trumpa nevydaly víza skupině amerických zápasníků, kteří se měli 16. a 17. února zúčastnit světové soutěže v zápase v Kermánšáhu.

"S ohledem na politiku nové americké administrativy bylo ministerstvo zahraničí nuceno zamítnout vstup družstvu amerických zápasníků do Íránu," sdělil dnes mluvčí íránské diplomacie Bahrám Ghasemí.

Írán a USA přerušily diplomatické styky po islámské revoluci z roku 1979, ale minulá americká administrativa byla vůči Íránu vstřícná. Díky tomu se v roce 2015 podařilo ukončit letitý spor kolem íránského jaderného programu dohodou. Trump ji považuje za velmi špatnou a chce ji změnit či dokonce zcela zrušit.

Írán v neděli provedl raketový test, který Washington označuje za porušení rezoluce Rady bezpečnosti OSN a chystá nové protiíránské sankce. Teherán trvá na tom, že rezoluce testy nezakazuje.

Témata:  Írán USA víza

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy