Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Příroda ukázala svou sílu. Americkou Louisianu zasáhlo sedm tornád za sebou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.kurier.at

New Orleans - Série minimálně sedmi tornád za sebou zasáhla jihovýchodní část amerického státu Louisiana. Nejméně 20 lidí utrpělo zranění a přibližně 50 tisíc obyvatel zůstalo bez dodávek elektřiny.

Nejvíce postiženy byly podle agentury AP oblasti, které v roce 2005 zasáhly ničivé záplavy vyvolané hurikánem Katrina. Guvernér Louisiany John Bel Edwards vyhlásil v regionu stav ohrožení a povolal do služby příslušníky národní gardy. 

Tornáda poškodila řadu domů, střech a sloupů elektrického vedení a převrátila několik aut. Intenzivní bouřky zaznamenaly i nedaleké státy Mississippi a Alabama. Mluvčí Bílého domu Sean Spicer ujistil, že aktuální situaci v Louisianě pozorně sleduje i prezident Donald Trump.

Kolabuje také doprava, kterou zablokovaly popadané stromy na silnicích. Škody eviduje zejména předměstí New Orleansu a Baton Rouge, kde jsou poničeny desítky domů. Podle agentury Reuters je bez elektřiny v tuto chvíli až 50 000 domácností.

Témata:  USA tornádo počasí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy