Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvallita irácké armády se podle Stropnického zlepšila

Zlatá divize iráckých sil
Zlatá divize iráckých sil
Foto: Facebook

Brusel - Kvalita irácké armády, která bojuje s teroristickou organizací Islámský stát (IS), v posledních měsících stoupá. Novinářům to dnes po jednání mezinárodní koalice proti IS řekl český ministr obrany Martin Stropnický.

Ministři obrany zemí rozsáhlé koalice, kde jsou kromě států NATO také například jejich partneři z regionu, se v Bruselu sešli po ministerské schůzce Severoatlantické aliance.

Podle Stropnického dnes irácká strana informovala o postupu bojů, o rozsahu území, ze kterého byl IS vytlačen, a o počtu osvobozených vesnic. "Mluvilo se o tom, že to je svým způsobem věc, která postupuje úspěšně, ale že postup není tak rychlý, jak bychom si představovali," podotkl český ministr.

S výcvikem irácké armáda pomáhá Severoatlantická aliance a podle Stropnického se to začíná konkrétním způsobem projevovat. Dosud byli Iráčané cvičeni mimo území své země, především v Jordánsku, nyní už ale začíná NATO přesunovat své výcvikové aktivity přímo do Iráku.

Témata:  Martin Stropnický Irák armáda Iráku

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy