Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA uvalily sankce na venezuelského viceprezidenta, ten se hájí inzerátem v NYT

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Venezuelský viceprezident Tareck El Aissami rázně odsoudil sankce, které na něj uvalila americká vláda kvůli jeho údajné roli v obchodu s drogami. Politik ke svému vyjádření využil celostránkový inzerát v respektovaném deníku The New York Times.

Americké ministerstvo financí zařadilo druhého muže venezuelské politiky na sankční seznam minulý týden, neboť jej považuje za přední postavu mezinárodního obchodování s narkotiky.

Politik považovaný za možného nástupce neoblíbeného prezidenta Nicoláse Madura tvrdí, že sankce jsou výsledkem práce politických a obchodních kruhů v USA, které si nepřejí zlepšení vztahů obou zemí.

"Podvedly vás politické kruhy, lobbisté a akcionáři v USA, jejichž zásadním zájmem je předejít obnově politických a diplomatických vztahů Spojených států a Venezuely na bázi vzájemného uznání a respektu," napsal El Aissami v inzerátu pojatém jako dopis americkému ministru financí Stevu Mnuchinovi.

Pro obvinění proti jeho osobě nejsou důkazy a celá kauza je vykonstruovaná s cílem kriminalizovat celou venezuelskou vládu, dodal viceprezident.

Témata:  Venezuela USA New York Times

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy