reklama

Podle serveru Fox News vjelo do davu lidí bílé SUV, které bylo součástí průvodu. Jestli jde o úmyslný čin bude nyní policie vyšetřovat.

Nejméně čtyři lidé jsou zranění vážně. Podle prvních spekulací si řidič spletl plynový a brzdový pedál, tuto informaci ale zatím nelze potvrdit.

Na místě panuje zmatek a město Gulf Shores, v němž se karnevalový průvod odehrával, akci zrušilo. 

Policisté v Německu, Británii, Rusku a Spojených státech vyšetřují čtyři podobné incidenty, při nichž řidiči najeli do skupiny lidí. V německém Heidelbergu zemřel člověk a další dva byli zraněni na pěší zóně, kam v sobotu vjel řidič, který byl podle některých médií psychicky labilní.

Terčem patrně opilého řidiče se zase stal sobotní masopustní průvod v americkém New Orleansu, kde bylo zraněno 28 lidí. Dalších pět lidí poranil v neděli automobil v Londýně, jehož řidič z neznámých příčin vyjel z vozovky. Ani v jednom případě podle policie nešlo o teroristický čin.

Čtvrtý útok osobním automobilem se odehrál v neděli ruském Petrohradu. Čtyřicetiletý řidič off-roadu podle ruských médií narazil do auta zaparkovaného u vozovky a poté vjel na chodník. Vážně zranil tři ženy, které skončily v nemocnici.