Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA řeší další skandál kvůli e-mailům: Můj případ nelze srovnávat s Clintonovou, brání se Pence

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Ve čtvrtek se provalilo, že Mike Pence používal soukromé e-mailové schránky k služebním účelům v době, kdy byl guvernérem státu Indiana. Viceprezident USA však odmítl, že by se to dalo srovnávat s aférou Hillary Clintonové.

List Indianapolis Star upozornil, že Pencovy e-maily se týkaly i citlivých bezpečnostních otázek a že Pencův účet minulé léto napadli hackeři. Zároveň zdůraznil, že zákony státu Indiana nezakazují veřejným činitelům používání soukromé elektronické pošty.

Osobní e-mail používala pro pracovní účely i někdejší šéfka americké diplomacie Clintonová. Podle Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) nicméně zákon neporušila.

Pence prohlásil, že jeho případ nesnese s tím Clintonovým "absolutně žádné srovnání". Tvrdil, že neúspěšná kandidátka demokratů na prezidenta USA "zneužila utajovaných informací a zničila e-maily, když o ně Kongres žádal".

Témata:  USA Hillary Clintonová e-mail Mike Pence

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:08

Lipavský reaguje na íránský útok na Izrael. Velvyslanec půjde na kobereček

Česká diplomacie si kvůli víkendovému útoku na Izrael předvolá íránského velvyslance, uvedl ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) v pondělí. Teherán podle Lipavského ohrozil bezpečnostní situaci na Blízkém východě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy