Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistán chce bojovat s rouhačstvím, žádá facebook a twitter o pomoc

Facebook
Facebook
Foto: EuroZprávy.cz

Islámábád - Facebook a Twitter dostaly od Pákistánu žádost, aby pomohly identifikovat Pákistánce, kteří sdílejí rouhačské komentáře. Obviněním z blasfemie je prakticky nemožné se bránit, protože pákistánské zákony nedefinují, co všechno lze považovat za urážku islámu.

Pákistánský ministr vnitra Čaundrí Nisar Ali Chán uvedl, že se pákistánské velvyslanectví ve Washingtonu obrátilo na firmy provozující sociální sítě facebook a twitter, aby pomohly odhalit Pákistánce doma i v zahraničí, kteří v poslední době sdíleli materiál urážející islám.

Ministr prohlásil, že pákistánské úřady samy odhalily 11 lidí, které podezírají z rouhačství na sociálních sítích a které chtějí vyslechnout.

Podle přísných pákistánských zákonů může být člověk, který uráží islám či proroka Mohameda, odsouzen k trestu smrti, připomněla agentura AP.

Facebook uvedl, že všechny požadavky pákistánské vlády pečlivě prověřuje. Současně je ale připraven "chránit soukromí a práva uživatelů".

Témata:  Pákistán Facebook X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy