Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V převleku pandy vyhrožoval bombovým útokem. Neuvěříte, jak to dopadlo

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Baltimore - Zásahové jednotky ve čtvrtek vážně zranili muže (25), který v kostýmu pandy u sídla americké televize Fox v Baltimoru vyhrožoval bombovým útokem. Pod kostýmem měl tabulky čokolády propojené dráty a požadoval odvysílání materiálu o údajném spiknutí vlády.

Na baltimorské pobočce americké televize Fox měli ve čtvrtek pořádně živo. Na recepci totiž přišel muž v obleku pandy, který usiloval o zveřejnění materiálu týkajícího se spiknutí vlády.

Po chvíli začal vyhrožovat, že má na sobě bombu, kterou v případě, že mu televize nevyjde vstříc, odpálí. "Ukazoval při tom něco, co vypadalo jako dráty a nějaké další věci schované v obleku. Vypadaly jako výbušné zařízení," uvedl policejní mluvčí T. J. Smith.

Na místo byla přivolána zásahová jednotka. Dávala muži šanci, když ale vyšel ven a odmítl vyndat ruce z kapes, začali střílet. Muž byl vážně zraněný a potřeboval lékařské ošetření, kvůli potenciálnímu nebezpečí ale nebyl převoz možný. Nejprve musel muže prohledat policejní robot.

Ten muže zkoumal asi hodinu. Brzy se však ukázalo, že u sebe žádné výbušniny nemá, informuje Fox. Měl u sebe jen několik tabulek čokolády propojených dráty.

Kvůli nebezpečnému chování schytal celkem sedm kulek. "Rádi bychom mu poskytli první pomoc dřív. Když s vámi ten člověk ale nespolupracuje, uděláte bohužel to, co musíte," prohlásil komisař Kevin Davis.

Postřelený muž je nyní v nemocnici. Jeho zranění jsou sice vážná, už je ale podle všeho mimo ohrožení života. Policisté nyní prověřují, co muže k tak zoufalému činu vedlo a co bylo na flešce, kterou přinesl.

Témata:  policie USA USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy