Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Donald Trump mladší kritizoval londýnského starostu Khana, utrhl si pořádnou ostudu

Londýnský starosta Sadiq Khan
Londýnský starosta Sadiq Khan
Foto: Facebook

Washington - Donald Trump junior vyvolal pobouření poté, co po středečním teroristickém útoku u Westminsterského paláce kritizoval prohlášení londýnského starosty Sadiqa Khana o tom, že hrozba terorismu se stala nedílnou součástí velkoměst. Tato slova jsou však půl roku stará.

"To si ze mě děláte srandu?!: Teroristické útoky jsou součástí života ve velkoměstech, říká londýnský starosta Sadiq Khan," napsal Trump mladší na twitteru s odkazem na článek listu The Independent.

Chování prezidentova syna tak mnozí lidé včetně britského poslance Wese Streetinga hodnotí jako ostudné.

Zmíněný rozhovor s Khanem totiž vznikl loni v září v době, kdy se chystal po třech bombových útocích v New Yorku a okolí sejít s newyorským starostou Billem De Blasiem. Khan deníku řekl, že po zmíněným útoku, který se obešel bez mrtvých, má bezesné noci. Rovněž prohlásil, že velká města po celém světě musí být na takovéto činy připravena.

"Znamená to být ostražitý, mít policejní jednotky, které jsou v kontaktu s komunitami, znamená to připravené bezpečnostní služby i výměnu nápadů a nejlepší praxe," poznamenal tehdy Khan.

Témata:  USA Londýn Sadiq Khan teroristický útok před Westminsterským palácem v Londýně Donald Trump junior

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy