Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uber stahuje samořízená auta, jedno mělo nehodu

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Los Angeles (USA) - Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber dnes stáhl z provozu všechna svá samořízená auta po té, co se jedno z nich připletlo k nehodě.

Učinil tak poté, co se jeden z vozů firmy během jízdy v automatickém režimu srazil s jiným automobilem. Policie uvedla, že Uber je obětí nehody, neboť ji způsobil druhý vůz.

"Za volantem seděl člověk. Nevíme ale, zda vůz v době nehody řídil," uvedla policie v Arizoně, kde se nehoda stala. Uber již v pátek po nehodě sdělil, že vůz jel na autopilota.

Nehoda se obešla bez zranění, ačkoli snímky pořízené po srážce ukazují, že auto Uberu se převrátilo na bok, zatímco druhý vůz skončil s těžce poškozeným bokem karoserie. Policie k nehodě řekla, že nehodu nezpůsobil Uber, ale druhý vůz, který nedal přednost v jízdě.

Témata:  USA nehody aut Taxi Uber

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy