Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zabila při přestřelce v Pákistánu 10 ozbrojenců

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Láhaur (Pákistán) - Pákistánská policie dnes při přestřelce ve městě Láhaur u hranic s Afghánistánem zabila deset osob.

Podle vyjádření bezpečnostních složek šlo o ozbrojence z pákistánské odnože Talibanu a byl mezi nimi jeden ze strůjců únorového atentátu, při kterém zahynulo 13 lidí, napsala agentura Reuters.

Policisté dnes ráno na okraji desetimilionového Láhauru prohledávali budovu identifikovanou jako doupě ozbrojenců se zbraněmi a výbušninami, načež se ocitli pod nepřátelskou palbou. Útočníci se pokoušeli osvobodit pět svých zadržených druhů, kteří policisty doprovázeli. Po přestřelce zůstalo deset mrtvých, údajně členů Džamáate Ahrár, frakce pákistánského Talibanu.

Zásah policie přišel po výpovědi jednoho ze strůjců pumového útoku ze 13. února, který usmrtil 13 osob a zranil přes 80 dalších. Jiná klíčová postava sebevražedného atentátu byla podle prohlášení protiteroristického oddělení provincie Paňdžáb mezi oběťmi dnešní konfrontace.

Pákistán v letošním roce sužuje série podobných útoků, přičemž poslední přišel ve středu právě v Láhauru. Šest osob včetně čtyř vojáků zahynulo a dalších 18 bylo zraněno, když se sebevražedný útočník odpálil v blízkosti vojenského vozidla. Skupina Džamáate Ahrár je pak zodpovědná za loňský velikonoční útok, při kterém ve druhém nejlidnatějším městě Pákistánu zemřelo přes 80 lidí.

Témata:  Pákistán střelba v Pákistánu

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy