reklama

Emirates je největším leteckým přepravcem na Blízkém východě. „Nedávné kroky vlády USA týkající se vydávání vstupních víz, bezpečnostních kontrol a restrikcí na elektronická zařízení v letadlech měly přímý dopad na poptávku po letecké přepravě do USA," cituje z prohlášení firmy agentura Reuters.

Světová rada pro cestování a turistiku (WTTC) již minulý měsíc upozornila, že registruje první známky „protiamerických nálad" mezi turisty.

Generální ředitel největšího světového hotelového řetězce Marriott International Arne Sorenson tento týden uvedl, že snahy Trumpovy administrativy o omezení imigrace poškodily pověst Spojených států jako přátelské destinace.

Trump již podepsal dva dekrety s cílem zakázat vstup do USA občanům některých převážně muslimských zemí. Soudy sice oba dekrety zablokovaly, část lidí však Trumpovy kroky i tak od letu do USA odradily. V březnu vláda USA také pasažérům směřujícím z některých oblastí Blízkého východu do USA zakázala brát si s sebou do letadla elektronické přístroje větší než mobilní telefon.